Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen

Blog Prehab

Voorkomen is beter dan genezen.

In een wereld waarin we steeds meer eisen van ons lichaam, is het geen verrassing dat klachten zoals pijn tijdens dagelijkse activiteiten steeds vaker voorkomen. Gelukkig is er goed nieuws: met de juiste aanpak kun je deze klachten voorkomen en jouw lichaam sterker en fitter maken, zodat je optimaal kunt presteren in alles wat je doet.

Effectieve Training voor Klachtenvrij Leven

Het is algemeen bekend dat een sterker en fitter lijf zorgt voor minder klachten tijdens allerlei dagelijkse activiteiten. Door middel van gerichte training, kan jij ervoor zorgen dat jouw lichaam langer klachtenvrij blijft. De training zal altijd gericht moeten zijn op jouw specifieke situatie. Dit betekent een persoonlijk plan, waarin jouw wensen en behoeften centraal staan! Met een aantal sportieve momenten per week, jij al jouw lijf een enorm plezier kan doen. Prehabilitatie is een dure term voor het voorkomen dat jij moet revalideren. De training zal dus echt gericht zijn op het verbeteren van mogelijke knelpunten in jouw fysieke belastbaarheid. Prehab training is één van de nieuwere termen binnen de fysiotherapie. Schouderklachten, heupklachten, knieklachten en rugklachten kunnen vaak voorkomen worden. Maar hoe moet je dit doen? Hier kunnen onze fysiotherapeuten jou bij helpen. Samen met een fysiotherapeut wordt er een analyse gemaakt van activiteiten waarbij jij klachten ervaart. Hier kunnen eventuele knelpunten aan het licht komen waaraan gewerkt kan worden.

 

Stap voor Stap naar Pijnvrij Bewegen

Heupklachten en knieklachten komen vaker voor onder zowel actieve als inactieve personen. Spieren en gewrichten kunnen namelijk zowel onbedoeld overbelast en onder belast worden. Het kan zo maar gebeuren dat er ongemerkt kleine klachten de kop opspelen. Pijn in je knieën tijdens activiteiten of pijn in je heupen kan allerlei verschillende oorzaken hebben. Het versterken van spieren en gewrichten kan hier een positief effect op hebben. Door middel van gepaste belasting kan jij ervoor zorgen dat jij jouw sport of werk langer en pijnvrij kan uitvoeren. Pijn in je knie of heup kan jou belemmeren tijdens traplopen, rennen of hurken. Deze gewrichten zijn dus superbelangrijk voor ons in het dagelijks leven. Een goede reden om hier extra aandacht aan te besteden met een van onze therapeuten.

Heb je wat sneller last van je rug tijdens het zitten of tillen? Sporten en fysieke belasting in ons dagelijks leven hoeven geen aanleiding te zijn voor rugklachten. De rug is een locatie waar veel mensen wel eens last van hebben. Onze rug is gemaakt om te belasten en kan heel veel hebben! Rugklachten komen vaak voort uit andere plekken. Het hebben van een ‘zwakke rug’ is een veel gehoorde term. Maar de rug is niet zwak, maar juist een hele robuuste plek van ons lijf. De rug moet kunnen buigen en draaien, anders zouden wij niet kunnen bewegen. Daarbij kan het zijn dat de bron van rugklachten niet voortkomen vanuit de rug zelf, maar ergens anders in het lijf zijn oorsprong vinden. Daarom kijken wij altijd verder dan alleen de locatie waar de mogelijke klachten zich uitten. Een complete blik zorgt ervoor dat jij met jouw plan een complete aanpak krijgt!

Vaker last van je nek en schouders na een lange dag werken? Het aanbieden van meer variatie in jouw zithouding kan er al voor zorgen dat jij minder klachten hebt. Maar ook het verbeteren van de fysieke belastbaarheid van de rug, met name de boven rug zou kunnen leiden tot minder klachten aan het einde van de dag. Deze spieren zijn zeer goed te trainen. Daarbij kan het verbeteren van de mobiliteit van de wervelkolom ook bijdragen aan het verkleinen van de kans dat jij klachten ontwikkeld. Hiervoor kunnen wij samen met jou kijken naar waar de mogelijke aanknopingspunten voor jouw programma liggen. Het is belangrijk om alle factoren die belangrijk zijn voor een fit en pijnvrij lijf mee te nemen. Dus jouw persoonlijke plan zal uit meer bestaan dan alleen oefeningen voor het mogelijke probleemgebied.

 

Maak een Afspraak en Zet de Eerste Stap naar Een Gezonder Leven

Wacht niet tot klachten je echt gaan belemmeren. Maak vandaag nog een afspraak met een van onze therapeuten en ontdek hoe je jouw lichaam fit en klachtenvrij kunt houden. We zijn hier niet alleen om te helpen bij herstel, maar ook om jou te begeleiden naar een leven vol vitaliteit en welzijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *