fbpx

Schouderklachten? Binnen 24 uur een behandeling! SPARK Fysiotherapie Zoetermeer

Schouderklachten?

Binnen 24 uur kunt u terecht voor een behandeling!

MAAK NU EEN AFSPRAAK

Of bel naar 079 890 9517

In het kort: Wat is schouderpijn & wat kan je er aan doen

Schouderklachten komen veel voor. Uiteraard is de ernst van de klacht persoonsafhankelijk. De grote beweeglijkheid van de schouder maakt het gewricht kwetsbaar voor verschillende aandoeningen en tevens kunnen er diverse problemen optreden die het functioneren van de schouder moeilijker maken. Echter zijn schouderklachten goed te behandelen! Wij van SPARK Fysiotherapie willen jou graag helpen met jouw klacht!

WAT IS SCHOUDERPIJN

Schouderpijn wordt gevoeld, zoals de naam het al doet voorspellen, rond het schoudergebied. Dit kan aan de voorzijde, bovenop, of aan de achterzijde zijn. Soms is de pijn diep en stekend, maar deze kan ook vaag zijn. De klachten kunnen acuut ontstaan bij een ongeval, of geleidelijk. Bij het ervaren van schouderklachten kan er ook sprake zijn van uitstraling naar de arm in de vorm van tinteling of het verminderen van kracht.

OORZAKEN VAN SCHOUDERPIJN

Het is cruciaal van belang om achter de oorzaak van je schouderklachten te komen. Vaak zijn deze klachten een opeenstapeling van factoren:
●   Artrose;
●   Overbelasting van de spieren van de onderrug door bijvoorbeeld zwaar lichamelijk werk of teveel sport;
●   Frozen shoulder;
●   Slijmbeursontsteking;
●   Spanning en stress op uw werk of thuis;
●   Het maken van steeds dezelfde beweging;
●   Ontsteking van een pees of ligament;
●   Slaaptekort (en daardoor minder belastbaar);

MAAK NU EEN AFSPRAAK

Of bel naar 079 890 9517

WAT BETEKENEN UITSTRALENDE KLACHTEN

Uitstraling van de pijn kan komen doordat er bepaalde zenuwen betroken zijn bij de klacht. Zenuwen lopen door heel je lichaam, dus wanneer deze op een bepaalde plek worden geactiveerd, kunnen deze een uitstralende senatie geven elders in het lichaam. Met schouderklachten is de uitstraling vaak naar de arm.

ONDERZOEK VAN SCHOUDERKLACHTEN

Een fysiotherapeut kan het beste onderzoek doen naar de schouderklachten. Deze kan het bewegen het beste observeren en kan door middel van testen dicht bij de exacte oorzaak van de rugklachten komen. Eventueel zou een echo kunnen helpen bij het exact aan kunnen tonen van een peesontsteking.

WAT KAN EEN FYSIOTHERAPEUT DOEN

Afhankelijk van de oorzaak van de schouderpijn kan een fysiotherapeut helpen bij een snelle vermindering van de klacht. Massage of specifieke oefentherapie zijn hierbij de meest aan te raden vormen van therapie. Praten met een fysiotherapeut kan ook veel inzicht bieden. Deze kan je namelijk inzichten geven die je zelf mogelijk nog niet had over je klacht. Leefstijl- of gedragsverandering kan ook worden gestuurd door een therapeut.

WAT KAN JE ZELF DOEN

Is de pijn heftiger door bewegen? Neem dan voldoende rust en belast de schouder niet teveel. Bewegen is belangrijk, maar het moet niet zorgen voor overbelasting. Ga zoveel mogelijk door met de dagelijkse activiteiten. Ervaar je stress? Probeer hier dan grip op te krijgen. Probeer niet teveel aandacht te geven aan de klacht. Vaak zorgt dit ervoor dat je meer last ervaart van de klacht.

WORDT FYSIOTHERAPIE BIJ SCHOUDERKLACHTEN VERGOED DOOR DE ZORGVERZEKERING?

SPARK is aangesloten bij alle zorgverzekeraars. Dit betekent dat de behandelingen volledig vergoed worden als u een aanvullende verzekering hebt!

MAAK NU EEN AFSPRAAK

Of bel naar 079 890 9517

, Schouderklachten? Binnen 24 uur een behandeling!  SPARK Fysiotherapie Zoetermeer, S P A R K
PERSOONSGERICHT

Wij behandelen jouw klacht met de grootste zorg en stellen jou als persoon centraal

KWALITEIT

Wij onderzoeken de herkomst van jouw klaccht grondig en stellen een duidelijk behandelplan op voor jou

LUISTEREND OOR

Onze liefde voor het vak zorgt ervoor dat wij een stapje harder lopen om jou zo goed als mogelijk te helpen

Afspraak maken

Leave this field blank

Lees hier onze blogs!

NekpijnRugpijnSchouderpijnHeuppijnKniepijn