fbpx

Medical Taping – SPARK Fysiotherapie

, Medical Taping – SPARK Fysiotherapie, S P A R K
, Medical Taping – SPARK Fysiotherapie, S P A R K

Wat is medical taping?

Medical Taping of Kinesio Taping is een strategie die wij bij SPARK Fysiotherapie toepassen bij onder andere mensen met schouderklachten, nekklachten, rugklachten of andere klachten waarbij spierweefsel betrokken is. 

Wanneer mensen met stijve spieren in de schouder-, nek- of rugregio worden behandeld met Medical Tape of Kinesio Tape, kan dit leiden tot een afname van klachten. Vooral het verminderen van ervaren stijfheid en pijn is een veel voorkomend effect wanneer Medical Tape of Kinesio Tape wordt ingezet.

Het gebruik van tape

Medical Tape en Kinesio Tape zijn vormen van tape die rek- en trekkrachten op bindweefsellagen uitoefenen, hiermee kan er worden geprobeerd om spieren te laten ontspannen of juist te activeren, wat een afname van klachten met zich mee kan brengen. 

Tevens kan deze tape gebruikt worden om de instabiliteit van bijvoorbeeld het enkelgewricht te verminderen. Deze tape onderscheidt zichzelf ten opzichte van ouderwetse witte sporttape doordat de therapeut gericht deze tape kan aanbrengen met een bepaalde mate van strakheid en deze tape gemakkelijk met jouw lichaam meebeweegt. 

Hierdoor kan deze tape ook goed gedragen worden tijdens het beoefenen van sport- en beweegactiviteiten. De tape kan gedragen worden onder de douche en blijft een aantal dagen zitten, waarna deze vanzelf los zal laten.

, Medical Taping – SPARK Fysiotherapie, S P A R K
, Medical Taping – SPARK Fysiotherapie, S P A R K

De fysiotherapeuten van SPARK Fysiotherapie zullen deze behandelmethode inzetten wanneer zij denken dat jij hierbij gebaat bent, maar zullen dit altijd eerst met jou overleggen. Het kan zijn dat jij een aantal keer behandeld moet worden met Medical Tape of Kinesio Tape voordat jouw klachten daadwerkelijk afnemen of verdwijnen. 

Daarbij is het ook zeer belangrijk om naast de behandeling ook zelfstandig aan de slag te gaan met de adviezen, tips of leefregels die jij vanuit onze therapeuten meekrijgt. Zo komt het tape het beste tot zijn recht. De patiënten die bij SPARK Fysiotherapie behandeld worden met Medical Taping of Kinesio tape zijn doorgaans erg tevreden met het effect hiervan en onderschrijven met hun positieve ervaring het nut van deze behandelstrategie.

Get in touch now

Maak direct een afspraak met een van onze specialisten en wij zorgen direct voor een op maat gemaakt plan om jouw herstel te bevorderen

, Medical Taping – SPARK Fysiotherapie, S P A R K

SPARK Fysiotherapie