fbpx

Dry Needling

Dry Needling, Dry Needling, S P A R K

Dry Needling

Wat is dry needling en waarvoor kunnen wij het inzetten? Lees meer over deze behandelmethode!

Dry Needling, Dry Needling, S P A R K

Wat is Dry Needling

Dry needling is een vorm van triggerpoint therapie waarbij er een dunne naald in een spier gezet wordt. Deze vorm van triggerpoint therapie is een veelvuldig gebruikte vorm binnen de fysiotherapie en is een effectieve manier van het behandelen van onder andere stijve spieren van de nek, rug, benen en armen.

Wanneer jij last hebt van hoofdpijnklachten kunnen wij Dry Needling inzetten om jouw klachten te verminderen. Dry Needling is een effectievere techniek voor het wegnemen van spierspanning dan massage of andere veel gebruikte technieken tegen spierspanning.

De ervaringen van cliënten die deze techniek hebben ondergaan tijdens hun behandeling zijn veelal positief en leiden tot grote tevredenheid over de snelheid en doelmatigheid van Dry Needling.

Dry Needling, Dry Needling, S P A R K
Dry Needling, Dry Needling, S P A R K

Hoe werkt het?

De naalden die bij SPARK Fysiotherapie gebruikt worden voor Dry Needling worden in de spier gezet, waarna wij opzoek gaan naar een triggerpoint in de stijve spier. Zodra deze wordt aangeprikt zul je een “twitch” voelen. Dit betekent dat de spier zich kortstondig aanspant, waarna de stijve spier direct kan ontspannen. 

Hierna zul je mogelijk een wat zwaar gevoel in de spier hebben. De spier zal hierna zijn afvalstoffen vrij kunnen geven, waarna het zich weer beter kan inzetten om bewegingen te maken die jij nodig hebt.

Dry Needling heeft dus soms direct effect, soms kunnen de effecten pas later merkbaar zijn, ongeveer na 24 uur. Het kan ook voorkomen dat wij meerdere behandelingen nodig hebben om jouw klachten te verhelpen.

Maak direct een afspraak

Wanneer Dry Needling in combinatie met gepaste oefentherapie wordt ingezet is het een ideale combinatie van behandeltechnieken waarmee wij jou zo snel als mogelijk van jouw klachten kunnen afhelpen. Dit betekent dat wij altijd voor jou een behandeltraject op maat zullen opstellen, waarmee jij aan de slag kunt met jouw klachten. Want alleen met een behandeltraject op maat kan jij echt van jouw klachten afkomen.

Wanneer je bij SPARK Fysiotherapie behandeld zult worden via Dry Needling zullen wij dit ten aller tijde doen in overleg met jou, om te kijken of dit ook voor jou de meest prettige manier van behandelen is. Bij Dry Needling wordt er geen gebruik gemaakt van accupuntuur technieken of elektrische stimulatie.

Dry Needling, Dry Needling, S P A R K

SPARK Fysiotherapie