fbpx

Hoofdpijn? Binnen 24 uur een behandeling! SPARK Fysiotherapie Zoetermeer

Hoofdpijn?

Binnen 24 uur kunt u terecht voor een behandeling!

MAAK NU EEN AFSPRAAK

Of bel naar 079 890 9517

In het kort: Wat is hoofdpijn & wat kan je er aan doen

Hoofdpijn is een veel voorkomend fenomeen. Maar liefst twee van de drie Nederlanders heeft wel eens last van hoofdpijn. Hoofdpijn is echter door een fysiotherapeut met regelmaat goed te behandelen! Er is namelijk een hele grote kans dat de klacht uiteindelijk verdwijnt. Wij van SPARK Fysiotherapie zijn gespecialiseerd in hoofdklachten en willen jou graag helpen met jouw klacht!

WAT IS HOOFDPIJN

Hoofdpijn is, zoals de naam het al zegt, pijn aan een gedeelte van het hoofd. Deze pijn kan erg variëren in symptomen en in locatie. Soms is de hoofdpijn heel specifiek, stekend, op een plek voelbaar. Andere keren wordt het gevoeld over een groter gebied en is de pijn vaak minder hevig.

OORZAKEN VAN HOOFDPIJN

Hoofdpijn kent verschillende soorten met verschillende oorzaken. Hoofdpijn kan acuut ontstaan omdat u mogelijk uw hoofd heeft gestoten. Ook kan de hoofdpijn sluipend worden veroorzaakt doordat j bijvoorbeeld een langere tijd spanning ervaart. Hier zijn elkele vormen van hoofdpijn:
●   Migraine
●   Clusterhoofdpijn
●   Aangezichtspijn
●   Spanningshoofdpijn
●   Cervicogene hoofdpijn

MAAK NU EEN AFSPRAAK

Of bel naar 079 890 9517.

ONDERZOEK VAN HOOFDPIJN

Wanneer hoofdpijnklachten zich niet bevinden in het aangezicht of als een keppeltje bovenop het hoofd (vertex hoofdpijn), dan is de klacht veilig te onderzoeken voor een fysiotherapeut. Deze zal dan door middel van een gesprek en een lichamelijk onderzoek met enkele testen uitzoeken waar de oorzaak licht van de hoofdpijn. Wanneer de oorzaak van de klacht aansluit bij de fysiotherapeut, zal deze gaan behandelen. Wanneer de klacht niet past bij fysiotherapie zal de fysiotherapeut een ander advies geven, bijvoorbeeld om terug te gaan naar de huisarts.

WAT KAN EEN FYSIOTHERAPEUT DOEN

Afhankelijk van de oorzaak van de hoofdpijn kan een fysiotherapeut helpen bij een snelle vermindering van de klacht. Massage of specifieke oefentherapie zijn hierbij de meest aan te raden vormen van therapie. Praten met een fysiotherapeut kan ook veel inzicht bieden. Deze kan je namelijk inzichten geven die je zelf mogelijk nog niet had over je klacht. Leefstijl- of gedragsverandering kan ook worden gestuurd door een therapeut.

WAT KAN JE ZELF DOEN

Het belangrijkste is om de klachten goed in de gaten te houden en om in beweging te blijven. Milde bewegingen zijn vaak erg behulpzaam. Ga zoveel mogelijk door met de dagelijkse activiteiten. Voorkom dat je langdurig in dezelfde houding zit. Ervaar je stress? Probeer hier dan grip op te krijgen. Probeer niet teveel aandacht te geven aan de klacht. Vaak zorgt dit ervoor dat je meer last ervaart van de klacht

WORDT FYSIOTHERAPIE BIJ HOOFDPIJN VERGOED DOOR DE ZORGVERZEKERING?

SPARK is aangesloten bij alle zorgverzekeraars. Dit betekent dat de behandelingen volledig vergoed worden als u een aanvullende verzekering hebt!

MAAK NU EEN AFSPRAAK

Of bel naar 079 890 9517

, Hoofdpijn? Binnen 24 uur een behandeling!  SPARK Fysiotherapie Zoetermeer, S P A R K
PERSOONSGERICHT

Wij behandelen jouw klacht met de grootste zorg en stellen jou als persoon centraal

KWALITEIT

Wij onderzoeken de herkomst van jouw klaccht grondig en stellen een duidelijk behandelplan op voor jou

LUISTEREND OOR

Onze liefde voor het vak zorgt ervoor dat wij een stapje harder lopen om jou zo goed als mogelijk te helpen

Afspraak maken

Leave this field blank

Lees hier onze blogs!

NekpijnRugpijnSchouderpijnHeuppijnKniepijn