Nekklachten? SPARK Fysiotherapie Zoetermeer

Nekklachten?

Binnen 24 uur nemen wij contact met u op!

MAAK NU EEN AFSPRAAK

Of bel naar 079 890 9517

In het kort: Wat is nekpijn & wat kan je er aan doen

Een stijve of pijnlijke nek overkomt iedereen weleens, maar de pijn hoort niet langer dan een paar dagen aan te houden. Is dat wel het geval, dan is het verstandig om ernaar te laten kijken door een professional. Nekklachten zijn goed te behandelen! Wij van SPARK Fysiotherapie zijn gespecialiseerd in nekklachten en willen jou graag helpen met jouw klacht!

WAT IS NEKPIJN

Nekpijn is pijn gevoeld vanaf de bovenkant van de schouderbladen tot aan de schedelrand. De meeste nekklachten zijn onschuldig en goed te behandelen. De klachten kunnen acuut ontstaan, maar ook geleidelijk. De pijn kan hevig en stekend zijn, maar soms ook zeurend van karakter. Soms gaat nekpijn samen met hoofdpijn, kaakpijn of duizeligheid. Uitstraling naar bijvoorbeeld de arm kan ook nog wel eens voorkomen bij het ervaren van nekklachten.

OORZAKEN VAN NEKPIJN

Nekpijn kan meerdere oorzaken hebben. Enkele oorzaken hebben wij hier op een rijtje gezet:
●   Inactiviteit, oftewel, te weinig lichaamsbeweging;
●   Het langdurig aanhouden van een eenzijdige houding
●   Een nekhernia
●   Een ongeluk of trauma
●   Hoge mate van stress;
●   Artrose

PLAN NU EEN AFSPRAAK

Of bel naar 079 890 9517

WAT BETEKENEN UITSTRALENDE KLACHTEN

Uitstraling van de pijn kan komen doordat er bepaalde zenuwen betroken zijn bij de klacht. Zenuwen lopen door heel je lichaam, dus wanneer deze op een bepaalde plek worden geactiveerd, kunnen deze een uitstralende senatie geven elders in het lichaam. Met nekklachten is de uitstraling vaak naar de arm(en).

ONDERZOEK VAN NEKKLACHTEN

Een fysiotherapeut kan het beste onderzoek doen naar de nekklachten. Deze kan het bewegen het beste observeren en kan door middel van testen dicht bij de exacte oorzaak van de nekklachten komen. Een röntgenfoto of een een MRI-scan worden afgeraden bij het onderzoeken van nekpijn, tenzij de klachten overeenkomen met het patroon van een beschadigde discus of artrose.

WAT KAN EEN FYSIOTHERAPEUT DOEN

Afhankelijk van de oorzaak van de nekpijn kan een fysiotherapeut helpen bij een snelle vermindering van de klacht. Massage of specifieke oefentherapie zijn hierbij de meest aan te raden vormen van therapie. Praten met een fysiotherapeut kan ook veel inzicht bieden. Deze kan je namelijk inzichten geven die je zelf mogelijk nog niet had over je klacht. Leefstijl- of gedragsverandering kan ook worden gestuurd door een therapeut.

WAT KAN JE ZELF DOEN

Het belangrijkste is om in beweging te blijven. Milde bewegingen zijn vaak erg behulpzaam. Ga zoveel mogelijk door met de dagelijkse activiteiten. Voorkom dat je langdurig in dezelfde houding zit.
Ervaar je stress? Probeer hier dan grip op te krijgen. Probeer niet teveel aandacht te geven aan de klacht. Vaak zorgt dit ervoor dat je meer last ervaart van de klacht

WORDT FYSIOTHERAPIE BIJ NEKKLACHTEN VERGOED DOOR DE ZORGVERZEKERING?

SPARK is aangesloten bij alle zorgverzekeraars. Dit betekent dat de behandelingen volledig vergoed worden als u een aanvullende verzekering hebt!

MAAK NU EEN AFSPRAAK

Of bel naar 079 890 9517

Nekklachten, Nekklachten? SPARK Fysiotherapie Zoetermeer, SPARK
PERSOONSGERICHT

Wij behandelen jouw klacht met de grootste zorg en stellen jou als persoon centraal

KWALITEIT

Wij onderzoeken de herkomst van jouw klaccht grondig en stellen een duidelijk behandelplan op voor jou

LUISTEREND OOR

Onze liefde voor het vak zorgt ervoor dat wij een stapje harder lopen om jou zo goed als mogelijk te helpen

Afspraak maken

[happyforms id="726" /]

Bekijk onze blogs!

NekpijnRugpijnSchouderpijnHeuppijnKniepijn