Fysiotherapie volgens SPARK

Fysiotherapie volgens SPARK

Elke fysiotherapeut heeft hetzelfde doel, namelijk samen met jou ervoor zorgen dat jij van je klachten af komt. Maar toch doet elke therapeut dit anders. Bij SPARK Fysiotherapie hebben we een specifieke visie die we hanteren wanneer we mensen behandelen. Vanuit deze visie zijn wij succesvol in het uitbehandelen van mensen, maar ook in de vervolgstap na het behandeltraject, namelijk het ervoor zorgen dat de klachten niet meer terug komen. Bij SPARK hanteren wij drie pijlers om dit te realiseren.

BEWEGEN IS HET BELANGRIJKSTE

De meeste mensen die bij de fysiotherapeut komen ervaren klachten bij het bewegen. Simpelweg om deze reden is passief behandelen enkel en alleen op de behandelbank voor ons niet een complete vorm van fysiotherapie. Wij geloven erin dat je klachten bij bewegen oplost door… te bewegen. Dit bewegen is dan vaak wel aangepast, specifiek en gericht op het verminderen van de klacht, maar altijd in beweging. Het aansturen van oefentherapie vormt daarom ook een belangrijk onderdeel binnen onze visie van het behandelen.

Deze visie zie je ook terug in onze faciliteit. SPARK is namelijk een multidisciplinair centrum voorzien van een medisch trainingscentrum en een sportschool. Binnen SPARK werken de fysiotherapeuten nauw samen met personal trainers. Zo zijn wij in staat om iedere individu erg specifiek te helpen bij zijn of haar klacht.

Maar als bewegen het belangrijkste is, doen wij dan alleen maar oefentherapie?
Dat antwoord is nee, oefentherapie is namelijk maar één vorm van therapie die wij toepassen. Zo behandelen wij ook hands-on, waarbij wij gebruik maken van gewrichtsmobilisaties, manipulaties en myofasciale massage technieken. Daarnaast maken wij gebruik van cupping, myofasciale tools en medical taping ter ondersteuning van de hands-on technieken.

WAT HET BESTE BIJ JOU PAST

Er is geen enkel persoon hetzelfde, dat spreekt voor zich. Dit zorgt er ook voor dat elke persoon zijn of haar klacht anders ervaart. Als je als therapeut twee mensen hebt met exact dezelfde klacht, moet de behandelmethode voor beide personen toch verschillen. Dit maakt het alleen voor de fysiotherapeut belangrijk op de behandeling zo persoonsspecifiek mogelijk te benaderen.

Naast het feit dat elke persoon zijn klacht anders ervaart, heeft elke persoon mogelijk ook andere behoeftes. De ene persoon heeft al vaker fysiotherapie gehad en weet mogelijk al welke vorm van behandeling hij of zij fijn vind. De ander heeft een erg drukke leefstijl en heeft moeite met het consequent doen van de oefeningen, maar wil een manier vinden om toch de oefeningen te verwerken in zijn of haar leefstijl. Beide personen hebben een fysiotherapeut nodig die volledig meedenkt met de persoon en niet alleen maar denkt aan de klacht die deze persoon ervaart. De fysiotherapeuten van SPARK handelen volledig op deze manier.

VOLGENS DE MEEST RECENTE WETENSCHAP

SPARK Fysiotherapie hecht veel waarde aan de wetenschap. Fysiotherapie is een vak dat op het gebied van ontwikkelingen nooit stil staat. Elk jaar zijn er weer dingen anders en nieuw in het vak. Vaak zijn dit ontwikkeling van betere behandelmethodes, meer informatie over de werking van het menselijk lichaam of nieuwe informatie over de beweging van het vak in het algemeen.

Het is als fysiotherapeut belangrijk dat je altijd up-to-date blijft van de meest recente wetenschappelijke bevindingen. Helaas gebeurt dit in de wereld van de fysiotherapeut naar ons idee te weinig. Daarom hebben wij vanuit SPARK Fysiotherapie besloten om samen met het team elkaar te ondersteunen in het op de hoogte blijven van de nieuwste onderzoeken. Elke 6 weken komt het hele team samen om de belangrijkste artikelen te bespreken en om onze meningen er over te uiten. Zo zijn wij als team continu bezig om nieuwe dingen te leren, maar ook om wat oudere en belangrijke stof te herhalen. Zo blijft elke therapeut scherp in zijn handelen.

HULP NODIG?

Denk jij dat SPARK Fysiotherapie Zoetermeer de geschikte fysiotherapie praktijk is voor jou! Je kunt altijd gerust langskomen voor een afspraak zodat wij jou kunnen helpen bij je klachten.