De Schouder en Schouderklachten | SPARK Fysiotherapie

Schouderklachtenn

Door onze behandeling valt er een last van jouw schouders af.

Het schoudergewricht is een veelgebruikt mechanisme van het menselijk lichaam. Vaak kom je pas achter hoe vaak je de schouder gebruikt wanneer je er klachten aan ervaart.

Een therapeut van SPARK begrijpt jouw klachten vanuit de jarenlange ervaring die zij hebben met het behandelen van soort gelijke klachten. Onze specialisten beschikken over de juiste vaardigheden en inzichten om jou op correcte wijze te behandelen zodat jouw blessure geen belemmering meer is voor jouw dagelijkse leven.

Wat is schouderpijn?

Pijn aan de schouder komt met regelmaat voor. Omdat de schoudergordel complex is kunnen er veel factoren meespelen met de klachten die je ervaart. De schoudergordel bestaat uit het schouderblad, de bovenarm, het schoudergewricht en verschillende spieren en –pezen.

Alle bovenstaande factoren kunnen betrokken zijn bij schouderklachten. De diagnostiek van de klacht is om deze reden ontzettend belangrijk bij fysiotherapie. Wanneer er geen correcte diagnose wordt gesteld kan er door de fysiotherapeut niet goed behandeld worden. Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in het diagnostiseren van schouderklachten, zowel individueel als gezamenlijk.

Oorzaak van schouderpijn

Er zijn verschillende oorzaken die kunnen zorgen voor pijn in je schouder, bijvoorbeeld:

Een peesontsteking of peesscheuring in je schouder. Een pees is de verbinding tussen botten en spieren. Dit kan gebeuren na overbelasting, door slijtage of door een plotseling ongeval.

Een slijmbeursontsteking in je schouder. De slijmbeurs is een kussentje met vocht. Dit kussentje bevindt zich in de buurt van gewrichten. Het vocht uit de slijmbeurs zorgt ervoor dat het gewricht soepel kan bewegen. In het geval van een slijmbeursontsteking kan dit zorgen voor een minder mobiel gewricht gepaard met pijn bij bewegen.

Een zogenaamde ´frozen shoulder´. Bij een ´frozen shoulder´ verlies je een deel van je bewegingsvrijheid van je schouder. De oorzaak van een ‘frozen shoulder’ is nog niet duidelijk. Echter is het wel zo dat fysiotherapie zich meerdere malen heeft bewezen als de betere vorm van zorg om van deze klacht af te komen.

Schouderinstabiliteit. Door een incorrecte synergie van de spieren rondom de schouder kan dit zorgen voor schouderinstabiliteit. Dit kan ontstaan nadat de schouder bij een ongeval uit de kom is geweest. Ook kan het komen door een lichaamshouding die erg afwijkt van wat bij de anatomische standaard ligt.

Maak nu een afspraak en laat ons je helpen!