Rugklachten | SPARK Fysiotherapie

Rugklachten

De fysiotherapeuten bij SPARK Fysiotherapie behandelen jouw rug met de grootste zorg.

Onze therapeuten helpen jou op een verantwoorde manier van jouw rugklachten af. Hoe fijn zou het zijn om het patroon te kunnen doorbreken waardoor jouw rugklachten niet meer terugkomen. De juiste handvatten meekrijgen om jouw klachten de baas te zijn? Laat de therapeuten van SPARK Fysiotherapie dan even met jou mee kijken!

Wat zijn rugklachten?

Rugklachten is een brede term voor het hebben van pijn of ander ongemak aan je rug. Rugklachten komen bij zeer veel mensen voor. Sommige mensen hebben korte tijd last van hun rug, terwijl anderen al jaren lang rugklachten ervaren. De rugpijn kan zeer hevig zijn en is voor veel mensen reden om niet meer te kunnen werken.

Binnen onze praktijk in Zoetermeer behandelen wij elke rug met de grootste zorg. Onze therapeuten helpen jou vanuit het behandeltraject dan niet alleen van jouw klachten af maar daarnaast helpen wij jou door middel van training om deze klachten in de toekomst uit de weg te gaan.

Dat is de kracht van SPARK Fysiotherapie

Welke soorten rugpijn zijn er?

Specifieke rugpijn

In deze categorie vallen rugklachten die veroorzaakt worden door een aantoonbare onderliggende aandoening. Er kan bijvoorbeeld schade zijn aan het kraakbeen tussen de wervels (de discus), de wervel zelf of de omliggende spieren rondom de rug. Een voorbeeld uit deze categorie is een ‘Bulging Disc’, in de volksmond ook wel een ‘hernia’. Bij een hernia is er sprake van een uitstulping van het binnenste deel van de discus doordat de buitenrand van de discus gebroken is. Dit op zichzelf is geen enkel probleem en hoeft niet voor pijn te zorgen. Echter klagen mensen vaak over rugpijn in combinatie met een uitstraling naar het been. Hier kan het zijn dat het uitstulpsel van de discus tegen een zenuw aan drukt waardoor er een sensatie in de vorm van tinteling of een schietende pijn door het been gevoeld wordt.

Aspecifieke rugpijn

Bij verreweg de meeste mensen met rugpijn kan geen duidelijke oorzaak worden gevonden. We spreken dan van aspecifieke rugpijn. Veel mensen klagen over deze vorm van pijn in de regio van de lage rug. Er zijn een aantal factoren die van invloed kunnen zijn op deze vorm van rugpijn, zoals?:

Een langdurige eenzijdige  lichaamshouding.

Een vorm overbelasting of zelfs onderbelasting.

Overgewicht.

Langdurig Ontregelende Stress.

Zwangerschap.

Wees jouw rug de baas!

Maak nu een afspraak met een van onze specialisten en wij helpen jou verder!