Orthopedische Revalidatie | SPARK Fysiotherapie

Orthopedische revalidatie bij SPARK Fysiotherapie

Het doel van orthopedische revalidatie┬áis het verbeteren van de beweeglijkheid na een operatie, zodat je weer op volledig oud niveau terug kunt keren naar het dagelijkse leven. Er wordt aan zowel de lokale als algehele belastbaarheid gewerkt. De behandeling vindt plaats aan de hand van behandelprotocollen in combinatie met de expertise van de therapeut. Door middel van testen en meetprotocollen zal er ge├źvalueerd worden waar u in het herstelproces zit. Zo maken wij revalideren overzichtelijk en meetbaar.

Er zijn jaarlijks duizenden operaties in Nederland, waarvan een groot deel orthopedisch of sport gerelateerd zijn. Na een operatie is een goed revalidatietraject belangrijk omdat deze bepaalt op welk niveau je weer kunt functioneren in het dagelijkse leven of met een specifieke sport.

Wat is onze achtergrond?

Bij SPARK Fysiotherapie snappen wij hoe het is om even niet te kunnen bewegen. Onze therapeuten begrijpen dat het vervelend is en vanuit onze passie voor het mensenlijk lichaam en sport helpen wij iedereen dan ook op de best mogelijke manier. Wij helpen jou tijdens het revalideren niet alleen met je herstel, maar geven ook kennis mee over hoe jij jou progressie zelfstandig voort kunt zetten.

SPARK Fysiotherapie heeft een aantal therapeuten die gespecialiseerd zijn in orthopedische revalidatie. Naast de specifieke kennis die er voor nodig is om een goed revalidatietraject te begeleiden hebben zij ook de meeste passie voor deze doelgroep. Hierdoor zijn de therapeuten in staat om tot het uiterste te gaan in jou begeleiding naar je oude niveau.

Bij SPARK Fysiotherapie kunt u onder andere revalideren na de volgende operaties:

Hernia operaties, zowel rug als nek

Kruisband operaties

Meniscus operaties

Schouderoperaties

Enkeloperaties

Total knee(knieprothese) en total hip(heupprothese)

Oefentherapie in het revalidatieproces

Uit onderzoek is gebleken dat oefentherapie een belangrijke interventie is in het revalidatieproces na een operatie. De immobilisatie periode na een operatie is door de jaren heen bij een aantal operaties ook flink verkort. Op de locatie van SPARK Fysiotherapie bevat een Medisch Trainingscentrum met beschikking tot de nieuwste trainingstechnologie om iedereen zo optimaal mogelijk te ondersteunen bij het revalideren.

Hulp nodig bij revalideren? Maak dan snel een afspraak!