Knieklachten | SPARK Fysiotherapie

De knie

Knieklachten en kniepijn

Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van jouw knieklachten. Wij begrijpen dan jij snel van de kniepijn af wilt en richten ons behandeltrajecten dan ook in op een resultaatgerichte manier. De knie is een complex gewricht, en wij weten precies hoe wij hier mee om moeten gaan.

Het gewricht dat veel te voortduren krijgt

Het kniegewricht is een beweeglijke verbinding tussen twee botstukken, namelijk het scheenbeen en het dijbeen. Tussen deze twee botstukken zit kraakbeen dat dient als een schokdemper wanneer er druk op het gewricht komt. Dit gebeurt bij bijvoorbeeld wandelen, springen, landen en sprinten, maar ook bij het doen van squats en lunges. Daarnaast wordt het kniegewricht ondersteund door verschillende pezen en ligamenten waardoor het gewricht in zijn geheel stabiel is. De spieren van je boven en onderbeen zorgen ook voor stabiliteit van het kniegewricht.

Oorzaak van knieklachten

Alle verschillende onderdelen van je knie die hier boven staan vermeld kunnen zorgen voor klachten. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je bent gevallen en er een pees of een deel van het kraakbeen in je knie is beschadigd. Denk hierbij aan een beschadiging van bijvoorbeeld je meniscus of je kruisbanden. Het kan ook zijn dat je het gewricht een langdurige periode hebt overbelast waardoor bepaalde delen van het gewricht gevoeliger zijn geworden. Een blessure die hierbij aansluit is bijvoorbeeld een lopersknie, vaak veroorzaakt door het te snel opbouwen van een hardloopschema en te weinig rust tussen de trainingen in.

Ouderdom is ook een belangrijke risicofactor voor knieproblemen. Deze klachten hebben niet vaak met overbelasting of een valpartij te maken, maar vooral met slijtage aan het kniegewricht.

De specialist bij jou in de buurt

SPARK Fysiotherapie heeft altijd een therapeut bij jou in de buurt om jou bij te staan. Wij helpen jou van je blessure af op een verantwoorde en vooral duurzame manier. Wij behandelen niet alleen de klacht, maar ook de oorzaak van het probleem. Zo gaan wij de blessure in de toekomst tegen en geven wij jou de juiste handvatten mee om sterker te worden dan ooit tevoren.

Maak snel een afspraak bij SPARK Fysiotherapie om van jouw knieklachten of kniepijn af te komen.