Hoofdpijnklachten

Fysiotherapie tegen Hoofdpijnklachten

Hoofdpijn komt onder de bevolking helaas veel voor. De hoofdpijnklachten kunnen dan ook verschillen van een milde zeurende pijn, tot een stekende pijn waardoor mensen belemmerd raken in het dagelijkse leven. Er zijn daarmee dan ook veel verschillende oorzaken voor hoofdpijn. Sommige oorzaken zijn vervelend, maar onschuldig. Echter kan de oorzaak van de hoofdpijn ook dieper liggen dan gedacht, waardoor er mogelijk meer aan de hand is dan enkel en alleen maar de hoofdpijnklachten. Het is daarom goed om door een specialist naar de hoofdpijn te laten kijken. Deze specialist vind je in Zoetermeer bij SPARK Fysiotherapie.

VEELVOORKOMENDE HOOFDPIJN BIJ DE FYSIOTHERAPEUT

De fysiotherapeut kan niet helpen bij elke vorm van hoofdpijn. Echter is een fysiotherapeut wel in staat om de mogelijke oorzaak van de hoofdpijn verder te onderzoeken. Daarnaast zijn er een aantal vormen van hoofdpijn waarbij de fysiotherapeut juist de beste hulpverlener is:

  • Hoofdpijn door stress: Stress op zichzelf is een zwaar begrip. Wanneer mensen last hebben van stress wordt dit vaak gezien als iets negatief. Echter kan stress op zichzelf geen kwaad, alleen wanneer deze voor een langere tijd voorkomt kan dit zorgen voor veel verschillende lichamelijke klachten, onder anderen hoofdpijn. Een fysiotherapeut kan door middel van ontspanningsoefeningen helpen met het verminderen van de stressreactie. In combinatie met de juiste hands-on en/of hands-off behandeling kan dit zorgen voor een aanzienlijke vermindering van hoofdpijn.
  • Hoofdpijn vanuit de nek: Wanneer je veel spierspanning hebt in de nek kan dit zorgen voor hoofdpijn. Deze hoofdpijn bevind zich dan met name aan de achterkant van het hoofd, maar kan naar beide kanten (of naar één kant) uitstralen naar de zijkant van het hoofd. Deze vorm van hoofdpijn is te verhelpen voor het toepassen van specifieke massage van de nek en/ of het achterhoofd, in combinatie met de juiste oefentherapie.
  • Hoofdpijn door kaakspanning: Als je bekent bent met kaakklemmen of knarsetanden dan is de kans groot dat je ook bekent bent met een verhoogde spierspanning van de kaak. De kaakspieren staan in verbinding met alle anderen spieren in het gezicht. Als de kaakspieren pijnlijk zijn, dan kan deze pijn ook uitstralen naar de zijkant(en) van het hoofd, waardoor het zich uit als hoofdpijn. Een fysiotherapeut kan hierbij helpen door de cliënt aan te leren om de kaakspieren te ontspannen, zodat de cliënt weet hoe hij of zij deze klachten zelfstandig onder controle kan houden.

KUNNEN WIJ JE HELPEN?

Heb je last van hoofdpijn en wil je hier graag bij geholpen worden? De fysiotherapeuten bij SPARK Fysiotherapie zijn gespecialiseerd in het diagnostiseren en behandelen van hoofdpijnklachten. Binnen 24 uur kun je al terecht in onze praktijk!