COPD Revalidatie

COPD Revalidatie bij SPARK

SPARK Fysiotherapie organiseert in samenwerking met Diëteek een speciaal revalidatie programma voor mensen met COPD. Mensen met COPD kunnen zich voor het COPD Revalidatie programma aanmelden om vervolgens voor 12 weken aan de slag te gaan om de COPD klachten te verminderen. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met één van onze therapeuten. 

DE STart

Het totale programma duurt 12 weken. Aan het begin van het programma worden er een aantal testen afgenomen door zowel de fysiotherapeut als de diëtist. Hierdoor hebben wij een duidelijke indicatie van jouw beginstatus. Wanneer alle testen zijn gedaan ontvang je van de fysiotherapeut en de diëtist informatie over de specifieke richtlijnen van het programma. Naast de oefentherapie zullen er vaak ook een aantal veranderingen plaatsvinden in je leefstijl. Deze worden besproken aan het begin van het programma zodat je hier mee aan de slag kunt voor de volgende 12 weken.

BEWEGEN EN METEN

Twee keer per week ga je onder begeleiding van een fysiotherapeut sporten in ons Medisch Trainingscentrum. De oefensessies zijn specifiek ontworpen om zoveel mogelijk resultaat te behalen bij de COPD revalidatie. De oefensessies zijn een combinatie van conditietraining en krachttraining. Op deze manier wordt er zowel gewerkt aan het verbeteren van je longvolume als het versterken van je spieren, waardoor je in bij dagelijkse activiteiten steeds minder hinder ervaart. Elke vier weken is er een nieuwe meting om te kijken of je vooruit gaat. Wanneer je niet vooruit gaat worden er aanpassingen gemaakt aan het behandelplan om er alsnog voor te zorgen dat je progressie boekt. Aan het einde van het programma wordt er bekeken of je voldoende progressie hebt gemaakt zodat jij zelf je gezondheid onder controle hebt. Wanneer je nog geen voldoende progressie hebt gemaakt kan het totale traject verlengt worden met een nieuwe 12 weken.

WIL JE GRIP OP JE COPD?

SPARK Fysiotherapie kan er voor zorgen dat je grip krijgt op je COPD klachten. Wil je een keer kennismaken om te bespreken of het COPD programma iets voor jou is? Maak dan een afspraak met één van onze therapeuten.